Néha olyan finomságra vágyunk, ami könnyen és gyorsan elfogyasztható. A muffin ebből a szempontból kitűnő választás, hiszen két falással
elfogyasztható, tápláló, s ha zöldségeket is
teszünk bele, még egészséges is. Az sem mellékes, hogy elkészítésébe a
gyermeket is bevonhatjuk, közben együtt tanulhatunk, ezek után csemeténk jobb
étvággyal fogyasztja majd el a közös erővel készített finomságot.
Zöldséges muffin
Hozzávalók egy adaghoz:15 dkg liszt, 5 g sütőpor,
só, 2 evőkanál cukor, 4 dl tej, 4 dkg vaj, 2 tojás, 8 dkg
piros és zöld paprika vegyesen, 10 dkg reszelt cukkini, 1 kisebb fej
hagyma, 1 teáskanálnyi frissen vágott petrezselyemzöld.
Elkészítése: A lisztet kimérjük (Közben gyakoroljuk
gyermekünkkel a konyhai mérleg használatát) tálba szitáljuk, összekeverjük a
cukorral, sütőporral és a petrezselyemzölddel (Gyermekünk megfigyelheti, hogy a
keverék elemei bár összekeveredtek, megőrizték állagukat). Egy másik tálban
simára kavarjuk a felolvasztott vajat, a tojásokat és a tejet (Közben
gyermekünk megfigyelheti, hogy ez egy teljesen más típusú keverék lett, a
folyadékok már nem elkülönülő anyagok). A paprikát megmossuk, kockára vágjuk,
majd a reszelt cukkinival együtt a tojásos masszához adjuk és elkeverjük.
Állandóan kevergetve fokozatosan a lisztes keveréket is hozzáadjuk (Gyermekünk megfigyelheti
közben hogyan válik a nedves és a száraz anyag homogén keverékké), majd a
masszát muffin formába adagoljuk és közepes hőfokon 25 perc alatt megsütjük.
Tipp: Használhatunk hangulatos szilikonformákat,
ezekből akár ki se kell venni a muffinokat tálalás vagy csomagolás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése