Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk
elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a
kicsit zsírosabb mifelénk nyakkarajnak nevezett tarját. Sokan ezt tartják a
legzamatosabb húsfélének, tény, hogy sokféle finomság készíthető belőle.
Karaj gombamártásban
Hozzávalók 2 személyre: 2 szelet tarja, 5 dkg vaj, 1 fej
hagyma, 10 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld,2 cikk fokhagyma, 1 dl fehér
bor, vagy rozé, só, bors, 1 dl tejszín.
Elkészítése: A hússzeleteket kissé kipotyoljuk, majd egy
forró serpenyőben, minden zsiradék nélkül, mindkét oldalukon pirosra sütjük.
Kivesszük, félretesszük, majd a serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megpároljuk
benne a meghámozott, felszeletelt hagymát, hozzáadjuk a megmosott, szeletekre
vágott gombát is, lefedjük, és addig pároljuk, míg a gomba megpuhul. Levesszük
a fedőt, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, visszatesszük a hússzeleteket
is és mérsékelt lángon, ismét fedő alatt addig főzzük, míg a hús puha lesz.
Ismét kivesszük a hússzeleteket, a gombás alapot összeturmixoljuk, és a
tejszínnel besűrítjük. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet,a zúzott
fokhagymát, beletesszük a húst és pár
perc alatt jól felforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése