A kukoricapehely nagyon jó alternatíva, ha ropogós rántott
húst szeretnénk. Alig pár hozzávaló segítségével izgalmas fogást varázsolhatunk
az asztalra. A gyerekek imádni fogják, csak arra vigyázzunk, hogy apró, hamar
elfogyasztható falatok kerüljenek a tányérra.
Kukoricapehelyben rántott karaj
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet csont nélkül karaj, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1
teáskanál liszt, 1 dl natúr joghurt, 2 tojás, 10 dkg kukoricapehely, olaj a
sütéshez.
Elkészítése: A karajszeleteket jól kipotyoljuk, kockára
vágjuk. Egy keverőtálba tesszük, rászórjuk a sót és a borsot és jól
összekeverjük. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, beletesszük a joghurtot,
összekeverjük. A kukoricapelyhet egy nagyobb darab sütőpapírra mérjük, a papírt
ráhajtjuk és sodrófával összetörjük. A fűszeres húsdarabokat belemártjuk a
joghurtos tojásba, majd az összetört kukoricapehelybe és forró olajban
kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése