A zamatos nyárvégi paradicsom minden konyhában szívesen
látott vendég. A klasszikus ételek mellett készítsünk bátran belőle néhány
érdekesebb fogást is, a család értékelni fogja, hiszen paradicsommal sosem
lehet melléfogni.
Húsos psradicsomkrémleves
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet tarja, 4 krumpli, 4
paradicsom, 5 dl paradicsomlé, só, kevés ételízesítő, pár bazsalikomlevél.
Elkészítése: A húst annyi sós, ételízesítős vízben amennyi
ellepi odatesszük főni. Amikor a víz felforrt, mérsékeljük a hőfokot, lefedjük.
20 percig főzzük, közben a krumplit meghámozzuk, a paradicsomot forró vízbe
mártjuk és lehúzzuk a héját, majd a krumplival együtt apróra vágjuk. Amikor a
20 perc eltelt, beletesszük a levesbe és 35 percig főzzük. Kivesszük a húst,
hozzáöntjük a leveshez a paradicsomlevet és felforraljuk. Megkóstoljuk, ha
szükséges utána sózunk, majd levesszük a tűzről és pürésítjük. A húst csíkokra
vágjuk, beletesszük a tányérba, rámerjük a levest és forrón, bazsalikomlevéllel
díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése