Paradicsomos szelet
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet szalonna, 4 szelet tarja, 4
evőkanál paradicsompüré, 8 cikk fokhagyma, só, bors, 1 teáskanál szárított,
morzsolt bazsalikom, 2 marék koktélparadicsom.
Elkészítése: A szalonnaszeleteket bevagdossuk, és forró
serpenyőben kisütjük. Kiemeljük a sült szalonnát, a visszamaradó zsírban a
hússzeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a
paradicsompürét, egy kevés vizet, a megtisztított, feldarabolt fokhagymát és
fedő alatt, mérsékelt hőfokon 50 percig pároljuk. Közben párszor átforgatjuk, a
párolási idő felénél rászórjuk a bazsalikomot is. Amikor a hús puha, levesszük
a fedőt, beletesszük a kettőbe vágott koktélparadicsomot és isdőnkánt rázogatva
zsírjára sütjük. Párolt krumplival tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése