2017. augusztus 24., csütörtök

Babpürével töltött gomba


 Amikor húsmentes finomságra vágyunk nagyon jó választás a gomba, mert rendkívül tápláló és változatosan elkészíthető. Társíthatjuk babbal, s igazán érdekes ízvilágot teremthetünk. Főleg akkor, ha egy mozdulattal bekapható falatkákat alkotunk.

Babpürével töltött gomba 


Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg gomba, 20 dkg főtt bak, 10 dkg túró, só.

Elkészítése: A gombát megmossuk, szárát eltávolítjuk, majd  egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kalapokat, a száras résszel felfelé. Forró sütőben 25 percig sütjük. A babot késes aprítóba tesszük a túróval együtt és krémesre daráljuk. A gombát kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, eltávolítjuk a sütés közben keletkezett nedvességet, majd egy mokkáskanál vagy tortadíszítő habzsák segítségével a kalapokba töltjük a túrós babot. Fogpiszkálót szúrunk bele és tálra rendezzük, így kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...