Amikor húsmentes
finomságra vágyunk nagyon jó választás a gomba, mert rendkívül tápláló és
változatosan elkészíthető. Társíthatjuk babbal, s igazán érdekes ízvilágot
teremthetünk. Főleg akkor, ha egy mozdulattal bekapható falatkákat alkotunk.
Babpürével töltött gomba
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg gomba, 20 dkg főtt bak, 10
dkg túró, só.
Elkészítése: A gombát megmossuk, szárát eltávolítjuk,
majd egy sütőpapírral bélelt tepsire
helyezzük a kalapokat, a száras résszel felfelé. Forró sütőben 25 percig
sütjük. A babot késes aprítóba tesszük a túróval együtt és krémesre daráljuk. A
gombát kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, eltávolítjuk a sütés közben
keletkezett nedvességet, majd egy mokkáskanál vagy tortadíszítő habzsák
segítségével a kalapokba töltjük a túrós babot. Fogpiszkálót szúrunk bele és
tálra rendezzük, így kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése