Zöld fasírt
Hozzávalók 4
személyre: 30 dkg darált hús, 6 szelet kenyér, 2 tojás, 1 fej hagyma, 4 cikk
fokhagyma, 15 dkg póréhagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg zeller, 2 evőkanál zsír,
só, bors, ételízesítő, 2 nagy csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a beáztatott, kicsavart kenyeret. A
hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a bortmixer
keverőpoharába szórjuk, hozzáadjuk az egyik tojást és alaposan
összeturmixoljuk. A keveréket a darált húshoz adjuk a másik tojással együtt,
megsózzuk, borssal ízesítjük és jól összedolgozzuk. A petrezselyemzöldet
meggmossuk, apróra vágjuk és egy tálcán szétterítjük. A húsos masszából diónyi
gombócokat formázunk, beleforgatjuk mindegyiket a petrezselyemzöldbe.
Egy megfelelő
méretű tepsit jó alapsan kikenünk zsírral.
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és beterítjük velük a tepsi alját.
Megszórjuk ételízesítővel, majd erre a zöldségalapra rakosgatjuk a fasírtokat.
Alufóliával lefedve35 percig sütjük forró sütőben, majd levesszük a fóliát és
újabb 10 percig pirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése