Második menet: Pácban, párban
Hússal grillezett cukkini
Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes
méretű, zsenge cukkini, 25 dkg darált sertéshús, 0,5 dl tökmagolaj, só, bors, 1
teáskanál olaszos fűszerkeverék.
Mártogatni: 1 dl görög joghurt, só, 1
kisebb fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, pár karika sárgarépa.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk,
felkarikázzuk. A páchoz a tökmagolajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, pici
sóval. A darált húst megsózzuk.A cukkiniszeletek mindkát oldalát a pácba
mártjuk, tálcára szedjük. A húsból diónyi darabokat szaggatunk, rátesszük egy
tökkarikára, majd egy másikkal lelapítjuk.Forró grillrácsra helyezzük és izzó
parázson megsütjük, közben megforgatjuk.
A mártogatóval tálaljuk. Ehhez a
megtisztított hagymát, a petrezselyemzöldet és a sárgarépát ledaráljuk,
megsózzuk és a görög joghurtba keverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése