Móka a tűz körül
Mióta az ember megszerezte magának a
tüzet lenyűgözve figyeli a lobogó lángokat. A félelmetes erő, amit
megszelidítve az étkezés szolgálatába állított azóta is a nyári vakációk
elengedhetetlen velejárója. Amint kitavaszodik, rohanunk ki a természetbe, és
előkerül a bogrács, a grillrács. Ha ügyesen csináljuk, mindent előkészíthetünk
már otthon, így a kikapcsolódás percei valóban lehetőséget adnak majd a lazulásra. Grillezés több változatát kipróbálhatjuk,
akkor egész nyáron izgalmas étkezéseknek nézünk elébe.
Első menet: Kéregben
A húsok köré sülő kéreg nem csupán
mutatóssá, ízletessé is teszi az ételt. Az sem mellékes, hogy ily módon a
húsokból kioldódó nedveket sem látjuk bűzös füst formájában viszont.
Kéregben grillezett hal
Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes méretű
megtisztított, kizsigerelt hal, 1 szál sárgarépa, 1 csokor bazsalikom, 1 fej
hagyma, só.astagon megkenjük a sóval bedörzsölt halakat
Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk,
karikára vágjuk, majd a bazsalikommal és a megtisztított, feldarabolt hagymával
együtt ledaráljuk. Megsózzuk, összekavarjuk. A zöldségkeverékkel jó vastagon
megkenjük a sóval bedörzsölt halakat, villával rálapogatjuk. Forró, szalonnával
lekent grillrácson parázs fölött 15 perc
alatt megsütjük. Közben párszor óvatosan átforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése