A nyár ajándékai
közé vitathatatlanul odasorolhatjuk a cukkinit és a főzőtököt, hiszen alig
kerülnek valamibe és rendkívül változatosan használhatjuk fel őket. Készülhet
belőlük főzelék, leves, lepény, de még édesség is. Miért ne próbálnánk meg
fasírt alapanyagaként is falhasználni? Arra kell ügyelni csak, hogy miután
lereszeltük, alaposan csepegtessük le.
Adhatunk hozzá lisztet, de akár
zabpelyhet is.
Cukkinifasírt
Hozzávalók 4
személyre: 25 dkg cukkini, 5 dkg liszt, 1 tojás, só, bors, 2 evőkanál
zsemlemorzsa, 3 cikk fokhagyma, 2 dl olaj a sütéshez.
Elkészítése: A
cukkinit megmossuk és lereszeljük. Ha már nem zsenge, akkor előtte hosszában
kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét. Ha kész vagyunk a reszeléssel, alaposan
kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, megsózzuk, borssal ízesítjük, jól
összekavarjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát is, végül a zsemlemorzsát.
10-15 percig hagyjuk állni, majd a felforrósított olajba diónyi halmokat rakunk
belőle, úgy igazgatva, hogy minél jobban megtartsák a fasírtra jellemző formát.
Ha a fasírtok egyik oldala megpirult, megforgatjuk, majd, amikor pirosra sült
papírtörlőre szedjük ki. Melegen tejföllel kínáljuk, de hidegen is nagyon
finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése