A gombás ételek kimondottan a kedvenceim közé tartoznak. Ha lehetőség van rá szívesen megyek gombászni, de az üzletben kapható csiperkét is gyakan készítem.
Gombakalapban
tálalt kapros gombasaláta
Hozzávalók 4
személyre: 10 nagyobb csiperkegomba, 12 dkg sertéshús, 10 dkg vaj, 1 dl tejföl,
1 csokor kapor, 10 dkg zöldfűszeres telemea, só, bors.
Elkészítése: A
gombafejeket megmossuk, a szárukat kivesszük, majd az üregükkel felfelé 8
daarabot alufóliával bélelt tepsibe helyezünk. Mindegyik kalapba teszünk egy
darabka vajat, majd forró sütőben megsütjük. A többi gombát vvékony szeletekre
vágjuk.
A megmaradt vajat
egy serpenyőben felolvasztjuk, fehéredésig sütjük benne a nagyon apróra vágott
húst, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, borssal
ízesítjük, majd készre sütjük. Amikor kész, hozzáadjuk a tejfölt és az apróra
vágott kaprot, kavarunk még rajta párat és levesszük a tűzhelyről. Még forrón a
sült gombafejekbe töltjük,rámorzsoljuk a telemeát és kaporral díszítve
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése