Ha már rajongok a mártásokért és imádom a májkrémet, miért ne lehetne a kettőt összeázasítani? - gondoltam magamban egy szép napon és a gondolatot tett követte. Jó tett helyébe pedig jó étel lett a jutalmam, nem csak nekem, az egész családnak.
Májkrémes mártás szélesmetélttel
Hozzávalók: 1 fej
hagyma, 2 evőkanál olaj, 15 dkg májkrém, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1
teáskanál szárított zöld fűszerkeverék
(bazsalikom, csombor, oregano), 4 paradicsom, 30 dkg szélesmetélt.
Elkészítése: A
hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd a felforrósított olajban
megdinszteljük. Hozzáadjuk a májkrémet, kicsit sütjük, közben összetörjük. A
lisztet kikavarjuk a tejföllel és a sült májkrémhez adjuk, Zöldfűszerekkel
ízesítjük, ha szükséges egy kis vízzel is felengedjük, hogy ne legyen túl sűrű,
ha szükséges még egy kicsit megsózzuk. A szélesmetéltet lobogó sós vízben
kifőzzük, leszűrjük, tálra rendezzük, ráhalmozzuk a mártást és kirakjuk paradicsomszeletekkel.
Zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.
Széles metélttel
nagyon finom, de spagettihez is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése