Nagyon szeretünk a kínai vendéglőben enni. Ott ettünk valami ehhez hasonlót, sokáig kísérletezgettem, míg eljutottam egy ahhoz hasonó ízvilághoz, még utána is kutattam: benne kelle legyen az öt alapíz. Vagyis: édes, sós, savanyú, csípős, keserű... Ha nem is lett éppen olyan, mint a kínaiban, valami hasonló, nekünk bejött.
Mézes
csirkeszárnyak
Hozzávalók (4
személyre): 16 db. csirkeszárny, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál szójaszósz, 1
mokkáskanál csípőspaprikakrém, 1 mokkáskanál szezámmag, 2 teáskanál ecet 1
evőkanál olaj, só.
Elkészítése: A
csirkeszárnyakat megmossuk, majd a méz, szójaszósz, csípőspaprikakrém, ecet és
só keverékéből készült pácba forgatjuk és másnapig, lefedve a hűtőszekrényben
tartjuk. A pácból kivesszük és beolajozott tepsibe fektetjük, majd forró
sütőben 25 percig sütjük. Ha kezd odaégni kevés vizet öntünk alá, ha nagyon
pirul, alufóliával lefedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése