Táplálkozásunkban időnként felüti fejét az egészséges vonal, ami többnyire kimerül abban, hogy egy rakat zöldséget hazacipelünk... Aztán ott fonnyadnak a kamrában. Hacsak, valami ötletem nem támad a tömeges hasznosításra. Nos, ez a recept magába fogad minden kósza, számkivetett, kallódó zöldséget.
Sült zöldséges pirítós
Hozzávalók (4 személyre): 1 kisebb padlizsán,
1 piros húsú paprika, 4 paradicsom, 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 4 cikk
fokhagyma, diónyi vaj, só, bors, 1 csipet szárított, őrölt bazsalikom, 4
evőkanál reszelt sajt.
Elkészítése: A padlizsánt meghámozzuk, majd
kockára vágjuk. A paprikát kimagozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomokat forró
vízbe mártjuk és meghámozzuk, majd feldaraboljuk. A kenyérszeleteket
megpirítjuk és alaosan bekenjük fokhagymával. A vajat felolvasztjuk és
megpároljuk benne kissé a paprikát, beletesszük a padlizsánt is, addig sütjük,
míg átsül. Végül hozzáadjuk a paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a
bazsalikomot. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. Még forrón a pirított
kenyerekre halmozzuk, reszeltsajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése