Lassan palacsintaundort fogok kapni, pedig elég rég nem ettem már palacsintát, annál többet sütöttem... De azért néha kedvet kapok egy kis pluszra... miután megvan a palacsinta, elszórakozok vele és akkor nálam is van esélye. Főleg, ha egy kis hús is belekerül.
Rántott palacsinta
Hozzávalók ( 4
személyre): 10 evőkanál liszt, 3 tojás, 1 dl tej, 2 dl ásványvíz, 3 evőkanál
olaj, 12 dkg darált vegyes hús, 1 fej hagyma, só, bors, 2 evőkanál
zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése: 8
evőkanál lisztet, 1 csipetnyi sót simára kavarunk 1 tojással és a tejjel.
Amikor már teljesen csomómentes, apránként beleadagoljuk az ásványvizet, ha
szükséges még pótoljuk, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát nyerjünk. Belekeverünk
2 evőkanál olajat is, és 8 vékony palacsintát sütünk belőle. A hagymát
megtisztítjuk, apróra vágjuk, 1 evőkanál olajban megdinszteljük, hozzadjuk a
darált húst is, majd fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 tojást
és addig kavargatjuk, amíg megsül. A palacsintákat megkenjük a darált húsos masszával,
négybe hajtogatjuk, majd a megmaradt lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába
forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése