Bensőséges kapcsolatom a fokhagymával a mai napig is tart, sót minden újabb fokhagymás étellel szorosabbá válik, hiszen jelmondatom szerint: A fokhagyma már majdnem kolbász.
Ez megmagyarázza azt is, hogy miért nem vagyok vegetáriánus. Bár mostanában, ahogy öregszem és egyre több baj van a vérnyomásommal kedvenceimet, a sonkát és a kolbászt kissé hanyagolnom kell... A fokhagymás ételek viszont maradhatnak, és maradnak is.
Fokhagymás vagdalt
Hozzávalók ( 4
személyre): 25 dkg vegyes darált hús, 1 fej hagyma, 8 cikk fokhagyma, 2
evőkanál zsemlemorzsa, 1 tojás, egy csipet só, bors, 1 dl tejföl, 2 evőkanál
olaj, 2 dl olaj a sütéshez.
Elkészítése: A
darált húst egy keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, sót,
borsot és a turmixgépben péppé kevert hagymát, illetve 4 cikk
fokhagymát.Alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel nagyobb gombócokat
formálunk, ezeket a két tenyerünk közt összelapítjuk és forró olajban kisütjük.
A megmaradt fokhagymát a turmixgépbe tesszük, 2 evőkanál olajjal együtt,
pürésítjük, majd alaposan összekeverjük a tejföllel. Enyhén megsózzuk. A kisült
húspogácsákat fokhagymás tejföllel megöntözve, hasábburgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése