2021. április 20., kedd

Tavaszi zsenge borsófőzelék

 


A friss, zsenge zöldborsó mindig szívesen látott vendég a család asztalán. Ilyenkor tavasszal nagyszerá alapanyag egy egészséges és finom főzelékhez. Most egy olyan változatot mutatok be, ami nagyon finom, emellett egészséges is, hiszen nem kerül bele semmilyen sűrítő anyag, önmagával sűrítettem.

Tavaszi zsenge borsófőzelék 



Hozzávalók 2 személyre: 45 dkg zöldborsó, só, bors, 1dl tejföl, 1 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj. Ízlés szerint friss zöld kapor, aszalt paradicsom, petrezselyemzöld.

Elkészítése:

1. A megtisztított borsót sós vízben majdnem puhára főzzük.

2. A felhevített zsiradékon megdinszteljük a megtisztított, apróra vágott hagymát.

3. Hozzáadjuk a leszűrt borsó kétharmadát, egy kevés főzőlével együtt és jól összeforraljuk.

4. A többi borsót a fokhagymával és a tejföllel turmixgépben pürésítjük.

5. Az elkészült pürével besűrítjük a főzeléket, ha szükségesnek érezzük még sóval, borssal ízesítjük.

6. Rántott zöldséggel, vagy bármilyen más zöldségfasírttal kínáljuk. Ha szeretjük friss, zöld kaporral is megszórhatjuk. Díszíthetjük aszalt paradicsommal, petrezselyemzölddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...