Eperszez- on!
A nyárelő
legizgalmasabb pillanata, amikor először harapunk bele egy valódi, kertben
érett eperbe. És, ha egyszer elkezdünk eprészni, nehezen hagyjuk abba. Ha mégis
ráununk erre a zamatos gyümölcsre, akkor süteménybe is kerülhet. Egy kicsit
összeesik benne ezért mindenképpen tegyünk félre a gyümölcsből a sütemény
díszítéséhez is. És, ha fokozni szeretnénk az élvezetet, legyen rajta feltétlenül
egy kis csoki is. A siker garantált, az élmény feledhetetlen...
Epres kavart
Hozzávalók egy
24X36 cm-es tepsihez: 3 tojás, 25 dkg cukor, 0,7 dl olaj, 3 dl tej, 35 dkg
liszt, 10 g sütőpor, 40 dkg eper,
porcukor, 10 dkg tejcsokoládé.
Elkészítése:
1. A tojásokat a
cukorral habosra kavarjuk.
2. Hozzáadjuk az
olajat és a tejet, jól összekavarjuk.
3. Beleszitáljuk
a sütőporral elkevert lisztet, kézi habverőre váltunk és összedolgozzuk.
4. A masszát
sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük.
5. Az epret
megmossuk és jól lecsepegtetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése