A káposzta különleges bánásmódban részesül nálunk. Annyira különlegesben, hogy csakis hússal készítjük...
Csomboros, húsos
káposzta
Hozzávalók (4
személyre): 25 dkg sertéscomb, 50 dkg káposzta, 1 fej hagyma, 1 teáskanál szárított
csombor, só, bors, pirospaprika, 1 evőkanál zsír, 3 dl paradicsomlé.
Elkészítése: A
húst kockára vágjuk. Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a zsírt, megdinszteljük
rajta az apróra vágott hagymát. Rádobjuk
a húst, kissé lepirítjuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd
rátesszük a legyalult káposztát és lefedjük. Időnként megkavarva fedő alatt
addig pároljuk, míg a képoszta megpuhul. Megszórjuk a szárított csomborral,
felöntjük a paradicsomlével és jól összerotyogtatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése