Egy jó köret akár önmagában is megállja a helyét, főleg ha krumpliból készül. Ez is ilyen. Nekem nagyon bejön, főleg azért mer fokhagyma is van benne és tudjuk: az már majdnem kolbász.
Alufóliás krumpli
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg krumpli, 1 evőkanál apróra
vágott petrezselyemzöld, 4 cikk zúzott fokhagyma, só, 2 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, megmossuk és karikára
vágjuk. Beletesszük egy tálba, rászórjuk a petrezselyemzöldet, a fokhagymát és
megsózzuk. Meglocsoljuk olívaolajjal is. Alaposan összeforgatjuk, majd egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük,
a fóliát ráhajtjuk és a széleken összeszorítjuk. Forró sütőben 25 percig
sütjük. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése