Itt a padlizsánszezon. Ilyenkor legszívesebben padlizsánt ennék padlizsánnal. A klasszikus padlizsánkrém akedvencem, de mindent kipróbálok, amit csak lehet.
Zöldséges rakott
padlizsán
Hozzávalók: 1 kg
padlizsán, 15 dkg zsenge, új sárgarépa, 15 dkg zsenge petrezselyemgyökér, 1 kg
paradicsom, olaj, só.
Elkészítése: A sárgarépát és a petrezselymet
megtisztítjuk, majd karikára vágjuk és forró olajban megsütjük. Hozzáadjuk a
karikára vágott padlizsánt is és megpároljuk. Szűrőpapírra szedjük, majd a
hozzávalókat egy tűzálló tálba rétegezzük: egy sor padlizsán, egy sor zöldség,
egy sor nyers, karikára vágott paradicsom. A tetejére paradicsom kerül.
Középmeleg sütőben, alufóliával lefedve 1 órán át sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése