Télen hajlamosak vagyunk abba a hibába esni, hogy megfizethetetlennek érezzük a zöldségeket, mert uborka, paradicsom, paprika lebeg a szemünk előtt, ami tényleg drága
és emellett nem sokat ér, ízetlen.
Érdemesebb a figyelmünket a szezonzöldségekre fordítani, amelyek anyagilag hozzáférhetők és vitaminban gazdagok.
Ezek közé tartozik a karfiol is, amit mi nagyon szeretünk.Ráadásul nagyon gyorsan lehet belőle készíteni egy kis finom harapnivalót.
Rakott karfiol
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg karfiol
- 5 dkg vaj
- evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 4 tojás
- 4 lapsajt
- só
- bors
- 2 dkg vaj az edény aljára.
Elkészítése: a karfiolt
megmossuk és rózsáira szedjük, majd lobogó sós vízben 10 percig főzzük.
Leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet, felöntjük a
tejjel, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a tojásokat. Sóval, borssal
ízesítjük. Egy tűzálló edény aljára elmorzsoljuk a vajat, elrendezzük rajta a
karfiolt, majd meglocsoljuk a mártással, végül befedjük a lapsajttal és
előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése