Nem rajongok a halakért, ritkán szánom rá magam, hogy halat készítsek. a jó múltkorjában bebüdösítettem az egész házat szardíniával. Azt olvastam a világhálón, hogy fele-fele arányú ecet-víz keveréket forralva szagmentesíthetek. Hát...
Két napig penetráns hal és ecetszag lebegett a házban,
tél kellős közepén egy csomót kellett szellőztetni.
A szardínia viszont jó lett, erre később még visszatérek.
Na, szóval a lazac is egy hal, de nem kell sütni, legalábbis a füstölt lazacot nem, ezért valahányszor a leárazott termék zónában lazacot látok, az is kerül a bevásárlókcsiba. Legutóbb három szeletet vittem haza...Az utolsó darabot tegnap ettem meg vajaskenyéren...
Lazacos
palacsintatekercs
Hozzávalók ( 4
személyre):
- 8 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 1 tojás
- csipetnyi só
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg túró
- 2 nagy szelet ( 20 dkg) füstölt lazac
- 1 dl tejföl
- 3-4 szem olajbogyó
- 1 paradicsom
Elkészítése: A
lisztet a csipetnyi sóval, tojással, tejjel simára kavarjuk, majd felhigítjuk
az ásványvízzel, hogy papacsintasűrűségű masszát nyerjünk. Hozzákeverjük az
olajat és 8 palacsintát sütünk belőle. Hagyjuk kihűlni. A túrót a tejföllel és
1 szelet lazaccal késes aprítógépben ima masszává dolgozzuk. A másik szelet
lazacot csíkokra vágjuk. Egy palacsintát megkenünk a túrókrémmel, teszünk rá
pár lazaccsíkot, ráfektetünk egy másik palacsintát, azzal is így járunk el,
majd szorosan felcsavarjuk. Addig folytatjuk, amíg mind a 8 palacsinta elfogy.
A palacsintaroládokat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, olajbogyócsíkokkal
díszítjük és a falatnyi szeletekre vágott paradicsommal tálra rendezzük.
De jól mutat! :)
VálaszTörlés