2022. június 14., kedd

Focaccia

 

Focaccia

Minden mellé jó a focaccia. Ízes, izgalmas, szinte eteti magát. Egy jó kis nyári estéhez sok sörrel pedig egyenesen alapkövetelmény.



Hozzávalók: 65 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl olívaolaj, 6 cikk fokhagyma, 1 mokkáskanál cukor, 4,5 dl langyos víz, 1-2 friss rozmaring ág.

Elkészítése: A megtisztított fokhagymát egy mozsárban összetörjük pici sóval, hozzáadjuk az olívaolajat, belecsípkedjük az egyik rozmaringágról a leveleket, összekeverjük és fél órára félretesszük. A lisztet tálba szitáljuk, adunk hozzá egy csipetnyi sót, kézi habverővel még jól átforgatjuk. Az élesztőt közepes méretű üvegtálba morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a langyos vizet, kézi habverővel jól eldolgozzuk, majd 10 percre félretesszük. Hozzáöntjük a liszthez, jól összedolgozzuk. Beleszűrjük a fokhagymás olaj felét, jól beledolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Egy tepsit jól kiolajazunk, beleborítjuk az átgyúrt tésztát és az ujjbegyeinkkel szépen elegyengetjük. Megkenjük a megmaradt fokhagymás olajjal, újabb 20 percig kelesztjük fóliával letakarva, majd megszórjuk a másik rozmaringágról lecsipegetett levelekkel és 200 fokon 35 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...