Van úgy, hogy az ember rákattan valamire. Az én esetemben elég gyakran. Ha rábukkanok valamire, meg akarom ismerni, amennyire csak lehet, ki akarok próbálni minden lehetőséget. Így jártam a gulyáskrémmel, ami ott csücsült a hűtőben hőnapokig, aztán egyszer csak megtaláltam és elkezdtem használni. Gyakorlatilag, amihez csak lehet. Nagyon jó pácolni is, egy kis ezzel-azzal fellazítva: paradicsomlé, olívaolaj... A bordákhoz is nagyon jól passzolt.
Illatos bordák
Hozzávalók 4 személyre: 2 kg friss sertésborda, 3 evőkanál
gulyáskrém, 1 dl paradicsomlé, 2 evőkanál méz, 1 teáskanál frissen őrölt bors.
Elkészítése: A gulyáskrémet egy salátástálba tesszük,
hozzáadjuk a paradicsomlevet, a borsot és a mézet, majd habverővel alaposan
összedolgozzuk. A feldarabolt bordát jól beleforgatjuk és benne hagyjuk pár
órára. Ezt követően tepsibe rakjuk s forró sütőben 40 perc alatt pirosra
sütjük. Főtt burgonyával ttálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése