Vannak ételek, melyeken napokig elélünk. Na, a csülök, az köztük van, minden lehetséges formában. Kedvencünk így ropogósan, zöldségekkel.A középen elvágott fokhagymafej pedig mindent visz. Amikor készül, mennyei illatot áraszt, ha már megsült, villával ki lehet a héjából enni.
Ropogós csülök
Hozzávalók: 1 szép nagy füstölt csülök, 3 szál sárgarépa, 3 szál
petrezselyem, 1 teáskanál szemes bors, só, 5 babérlevél, 5 dl sör, 25 dkg
krumpli, 3 fej fokhagyma.
Elkészítése: A csülköt megmossuk, egy megfelelő méretű
fazékba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, felöntjük a sör
felével és annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd befűszerezzük és mérsékelt
hőfokon 3 órán át csendesen főzzük. Készíthetjük kuktában, akkor 80 perc alatt
kész. Kivesszük a húst a léből jól bekenjük zsírral és egy tepsibe
helyezzük meghámozott, hasábokra vágott
krumplival és a vízszintesen kettévágott
fokhagyma fejekkel együtt. Felöntjük a
maradék sörrel és forró sütőben 40 percig sütjük. Közben a bőrét zsírral
kenegetjük, hogy ne repedjen szét. A krumplival körítve tálaljuk.
Megjegyzés: A krumplin kívül más zöldségeket is rakhatunk a
tepsibe: sárgarépát, céklát, zellert, ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése