Minden nap egy alma...
Saját mércéje szerint Karády Katalin nem töltött sok időt a
szépítkezéssel: ötnaponta járt fodrászhoz, és öt-hathetente arctisztításra. Egy
interjúban pedig így adott tanácsot nőtársainak: "Ja, és hogy el ne felejtsem.
Aki szép akar lenni, egyék sok-sok gyümölcsöt. Különösen az almát ajánlom. Én
bevallom, szabadidőm jó részét almaevéssel töltöm." Azt tartják róla, mindig
magánál hordta ezt a zamatos gyümölcsöt. Hogy mi volta kedvenc almás fogása nem
tudni.Talán ezt is szerette volna...
Almás máj
Hozzávalók 4 személyre: 2 evőkanál olaj, 2 fej hagyma, 1 dl
rozé, 25 dkg csirkemáj, 1 teáskanál provance-i fűszer só, 2 nagyobb savanykás
alma, pár csipet szárított, morzsolt bazsalikom.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük benne
a meghámozott, karikára vágott hagymát. Rárakjuk a májat, felöntjük a rozé
felével és mérsékelt hőfokon főzzük, közben néhányszor átforgatjuk a
májdarabokat. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és vastag szeletekre vágjuk. Amikor
a máj majdnem puha, hozzáadjuk a többi rozét, a fűszereket és készre főzzük.
Tálalás előtt a májdarabokat szép vékony felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése