Az alma és a hús kitűnő párost alkot, de jól
jön a csapatba egy kevés juhtúró, rókagomba (vagy csiperke), meg némi
leveszöldség is. A végeredmény pedig magáért beszél...
Hozzávalók 4 személyre: 8 krumpli, 2 alma, 20
dkg juhtúró, 2 dl tejföl, 1 tojás, só, 8 csirkecomb, 1 szál petrezselyem, 2
murok, 1 hagyma, 5 dkg zsír, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál
bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál olaj, 20 dkg rókagomba.
Elkészítése: A krumplit megmossuk és bő sós vízben
feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselymet és a murkot
csíkokra, a hagymát szeletekre vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, szárazra
töröljük. A sót, a borsot, a pirospaprikát és az olajat összekeverjük,
hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott fokhagymát, jól belenyomkodjuk.
Az így kapott keverékkel bedörzsöljük a combokat. Egy tűzálló edény alját
vastagon bezsírozunk, beleszórjuk a feldarabolt zöldségeket, ráfektetjük a
befűszerezett combokat, rászórjuk a megmosott gombát, majd az edényt lefedjük
és forró sütőben 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fedőt és hagyjuk a húst
megpirulni. A megfőtt krumplit kizsírozott tepsibe karikázzuk, rászórjuk a
juhtúrót, lefedjük almakarikákkal, meglocsoljuk a tojással felvert tejföllel,
majd forró sütőben 15-20 percig sütjük, amíg szép piros lesz. A kisült hússal
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése