Van, amikor az egyszerű a nagyszerű!
Póréhagymás, zöldséges rizses hús
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg rizs, 25 dkg csirkemell,
10 dkg póréhagyma, 1 kisebb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 szelet
zeller, 5 dkg vaj, só, bors, ételízesítő.
Elkészítése: A vajat felolvasztjuk egy lábasban és
rászórjuk a megmosott, felkarikázott pórét, jól megpároljuk. Hozzáadjuk a
felkockázott húst és a megtisztított, lereszelt zöldségeket, összesütjük kissé,
majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük. Beletesszük a
rizst, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük és csendes lángon, fedő alatt
puhára főzzük. Friss petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése