A legmarkánsabb gasztronómiai élmények
kétségtelenül társaságban születnek. Ezek azok a pillanatok, amikor
kipróbálunk, megkóstolunk valami újat, az ehhez szükséges bátorságot pedig a
társaság megtartó erejéből nyerjük. Az csak hab a tortán, ha az ételt magunk
készítjük el barátaink körében. Ez a burrito egy nagyon kellemes, barátok
társaságában eltöltött este fő fogása lett. A közös sürgés-forgás, a
beszélgetés és a kóstolgatás olyan, mint egy lélekgyógyító terápia. Mindenkinek
szeretettel ajánlom!
Kukoricás burrito
Hozzávalók 6 személyre: 12 tortilla lap,
40 dkg csirkemel, 20 dkg főtt kukorica, 25 dkg főtt vörös bab, 1 piros
kaliforniai paprika, 10 dkg paradicsom, 2 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 1 csokor
petrezselyemzöld, só, bors, csilipaprika, 2 dl majonéz.
Elkészítése:
1. A töltelékhez a vajat egy elég mély
serpenyőben felolvasztjuk, és megpároljuk benne a vékonyra karikázott
póréhagymát.
2. A csirkemellet felkockázzuk és
összepároljuk a hagymával.
3. Beletesszük a lecsepegtetett vörösbabot.
4. Hozzáadjuk a leszűrt főtt kukoricát.
5. Végül beletesszük az apróra vágott
kaliforniai paprikát és paradicsomot. ( A paradicsomot feldarabolás előtt forró
vízbe mártjuk és meghámozzuk)
6. Jól összepároljuk és sóval, borssal,
chilivel fűszerezzük. Igazán akkor finom, ha minél csípősebb, de a csípősségét
a magunk ízlése szerint a chilivel állíthatjuk be.
7. A tortillalapokat egy tiszta
palacsintasütőben felmelegítjük.
8. Egy sávon ráhalmozzuk a tölteléket,
meglocsoljuk majonézzel, majd behajtjuk a szélét és feltekerjük.
Fokhagymás tejföllel, majonézzel vagy
paradicsomszósszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése