Ősszel kínálja igazán
kincseit az erdő. Aki ügyes gombát is találhat, ilyenkor lelhetünk például
fatörzsgombára, ami a gombás zakuszka egyik kitűnő alapanyaga lehet, de
elkészíthetjük ebédre is. Hogy tartalmasabb, laktatóbb legyen egészítsük ki
néhány zamatos zöldséggel.
Hozzávalók 4
személyre: 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 15 dkg
fatörzsgomba,1 fej hagyma, 0,5 dl olaj,
1 teáskanál szárított, morzsolt petrezselyemzöld, 4 babérlevél, 2
evőkanál liszt, 1 dl tejföl.
Elkészítése:
1. Egy serpenyőben az
olajat felforrósítjuk, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott
hagymát.
2. A zöldségeket
megtisztítjuk, lereszeljük, majd a hagymához adjuk.
3. Ízesítjük sóval,
borssal, szárított petrezselyemmel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük 1 dl
vízzel és puhára főzzük.
4. Beletesszük a
megtisztított, megmosott, lecsorgatott gombát, jól összekavarjuk és 15-20
percig tovább pároljuk.
5. A tejfölt
kikavarjuk a liszttel.
6. A lisztes tejföllel
besűrítjük a zöldséges gombát.
Párolt rizzsel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése