Grill-dog

Kevés húsféle van, ami olyan mértékű rajongást váltana ki belőlem, mint a kolbász. Leginkább füstölve és nyersen szeretem, de frissen készült házi kolbász bármikor jöhet sütve vagy grillezve is. Adja magát a helyzet, hogy a nemzeti ünnepen odavonzott az orrom a grillezett kolbászokhoz, és amikor megláttam, hogyan kínálják ezt a ropogósra sült, ízletes falatot, egyenesen leesett az állam: jó sok sült hagyma társaságában hot dog kiflibe vándoroltak a madárkák, és grill dog néven kellették magukat. Naná, hogy AZONNAL bekebeleztem egy adagot. Azóta is vártam a megfelelő alkalomra, hogy én is készítsek valami hasonlót, kicsit átgondolva, kicsit a konyhához szelídítve, de hasonlóan ízleteset…

A lendületemet csak az akasztotta meg, hogy hiába vadásztam olyan kolbászra, ami nekem is tetszene. Végül feladtam, és vettem olyat, ami van. Ez is nagyon finom, csak pirosabb annál, amit megszoktam.

A sütőben folyt a hadművelet. Jó sok hagymát aprítottam, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórtam, fűszereztem sóval, borssal, kakukkfűvel, ráfektettem a kolbászokat, alaposan meglocsoltam sörrel, és forró sütőben 40 percig sütöttem átnedvesített sütőpapírral letakarva. Levettem a papírt, és további 15 percig pirítottam.


Beszereztem 3 szép bagettet, kettévágtam mindegyiket, majd hosszában is félbe vágtam, akárcsak a kolbászokat, miután kisültek, mert kicsit vastagok voltak. A bagettbe tömtem a sült hagymát, némi vegyes salátát, a kolbászt, mustárt, majonézt, ketchupot, és kész.

A hagyma nem fogyott el mind. Másnap felengedtem egy kis alaplével, átforraltam, összeturmixoltam, és tejszín meg sajt hozzáadásával isteni hagymakrémleves lett belőle.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fokhagymás cukkinikrém

Krumplifánk

Erdélyi meggyleves