Ha a grill kifejezést halljuk, hajlamosak vagyunk azonnal
húsra asszociálni, hiszen mi finomabb van a világon, mint egy jó szaftos roston
sült hússzelet? Pedig van még számos finomság, ami felkerülhet az izzó parázson
trónoló rácsra. Lehet próbálkozni például sajttal is. Én nagyon szeretem a rántott sajtot, a grillezett változat is elnyerte a szívemet. Arra kell vigyázni, hogy jó kemény sajtot válasszunk, ami nem tál omlós, hogy bele tudjuk szúrni a nyársakat.
Grillezett sajt salátaágyon
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg kemény füstölt sajt, 1 fej
saláta, 1 paradicsom, só, bors, kevés tökmagolaj.
Elkészítése: A salátát megmossuk, letörölgetjük és 4 mélyebb
tálban elrendezzük. A paradicsomot karikára vágjuk, mindegyik tálba teszünk 2
szeletet, megsózzuk, kevés borsot szórunk rá és meglocsoljuk a tökmagolajjal. A
sajtot nagyobb kockákra vágjuk 4 nyársra felszúrjuk és a forró grillrácsra
helyezzük. Nagyon sűrűn forgatjuk. Csak fogyasztás előtt készítjük el.
Ráhelyezzük a salátára, melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése