Húsos túrós csusza
Hozzávalók (4 személyre): 36 dkg
liszt, 3 tojás, 1 teáskanál só,kevés víz, 2 evőkanál olaj, 25 dkg zsíros túró,
2 dl tejföl,
A húsos töltelékhez: 25 dkg darált
hús, 1 fej hagyma, só, bors, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A tésztát elkészítjük az
alaprecept szerint és lobogó sós vízben kifőzzük. A töltelékhez a
felforrósított olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a
darált húst és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, kissé kihútjük. A
tésztát összekeverjük a párolt hússal, majd a túróval, tejföllel is ( hagyunk
egy kicsit a tetejére). Kivajazott tűzálló
edénybe töltjük, tetejét megkenjük tejföllel, és 180 fokra előmelegített sütőben addig
sütjük, míg a teteje épp csak megpirul. Savanyú uborkával díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése