Hirtelensült sertésszelet kölessel
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet sertéshús, 20 dkg köles, 1 fej hagyma, 1 dl olaj, 2 szál
sárgarépa, só, bors, ételízesítő.
Elkészítése: A hússzeleteket enyhén kipotyoljuk, majd az
olajmennyiség felét egy serpenyőbe tesszük, ráfektetjük a szeleteket és
takaréklángon addig sütjük, míg átsülnek. Ekkor emelünk a hőfokon és pirosra
sütjük a húsokat. Tányérra szedjük, sózzuk, borsozzuk és melegen tartjuk. A
megmaradt olajat egy lábasban felforrósítjuk, megdinszteljük benne a
megtisztított, apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát,
átsütjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje és félpuhára főzzük.
Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az átmosott, lecsepegtetett kölest,
felöntjük 6 dl vízzel és készre főzzük. Akkor lesz kész, ha a víz lefő róla. A
húst a kölessel tálaljuk, a tányért sárgarépacsíkokkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése