Póréhagymás
lepény
Hozzávalók: 20
dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg vaj, 4 tojás, csipetnyi só, 3 evőkanál víz, 2
szál póréhagyma, 20 dkg csirkemell, 4 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, só, bors.
Elkészítése: A
csirkemellet kockára vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, fehéredésig
sütjük benne a húst, majd hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott
póréhagyma fehér részét, sózzuk, borsozzuk és kevés víz hozzáadásával puhára
főzzük. A lisztet összedolgozzuk a vajjal, 1 tojással , pici sóval és a 3
evőkanál vízzel. A tésztát egy kivajazott kerek formába simítjuk, rátöltjük a
pórés húst. A megmaradt három tojást felverjük, belekeverjük a tejfölt éés a
pite tetejére töltjük. Megszórjuk a póréhagyma karikára vágott zöld szárával és
forró sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Miért éppen póréhagyma? Bár nem tartozik a kedvenceim közé, kevés kalóriát tartalmaz és tisztítja a májat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése