Az ősz egyik
legízletesebb ajándéka a káposzta, ami ilyenkor a legzamatosabb. Készülhet
belőle leves, főétel, saláta, kerülhet akár kelt tésztába is. Kimondottan
alkalmas a vitaminraktárak feltöltésére és a fogyókúrázók is csodaszerként
emlegetik. Egy biztos: nagyon finom, érdemes beiktatni az étrendünkbe.
Paradicsomos káposztaleves
Hozzávalók 4
személyre: 40 dkg káposzta, 40 dkg sertéscomb, 1 fej hagyma, 1 dl olaj, 1 teáskanál szárított csombor, 1
teáskanál szárított kapor, só, bors, 3
dl paradicsomlé, 1 evőkanál cukor.
Elkészítése:
1. Az olajat
felforrósítjuk és megpirítjuk benne a lereszelt hagymát.
2. Hozzáadjuk a
kisebb kockákra vágott húst, fehéredésig sütjük.
3. Sózzuk,
borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és mérsékelt lángon 30
percig főzzük.
4. Feltöltjük 2 l
vízze és hozzáadjuk a laskára vágott káposztát.
5. Újabb 15
percig főzzük, majd beletöltjük a paradicsomlevet. Megkóstoljuk, ha szükséges
utánasózunk, majd a cukorral ízesítjük.
6. Beleszórjuk a
kaprot és a csombort, felforraljuk. Tálaláskor reszelt tormát is kínálhatunk
mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése