Egy kis csirkeaprólék mindig jól jön, olcsó és nagyon finom!
Gombás, rizses
csirkeaprólék
Hozzávalók 4
személyre: 50 dkg csirkezúza, 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1
csokor petrezselyemzöld, 8 dkg zsír, 30 dkg rizs, 4 dkg sajt, só, bors,
ételízesítő.
Elkészítése: A
csirkezúzát 6 dl ételízesítős vízben puhára főzzük. A hagymát megtisztítjuk,
apróra vágjuk és 4 dkg felolvasztott zsírban megpároljuk. Beletesszük a
negyedekbe vágott gombát, a zúzott fokhagymát és fedő alatt addig főzzük,míg jól levet ereszt, majd rátesszük a
rizst is és 10 percig együtt főzzük. Felöntjük a zúza főzőlevével és puhára
főzzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zúzát, kizsírozott tálba töltjük,
megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott petrezselyemzölddel és forró sütőben
addig sütjük, míg a sajt ráolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése