2013. november 9., szombat

Gombás, rizses csirkeaprólék

Egy kis csirkeaprólék mindig jól jön, olcsó és nagyon finom!

Gombás, rizses csirkeaprólék


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkezúza, 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 8 dkg zsír, 30 dkg rizs, 4 dkg sajt, só, bors, ételízesítő.

Elkészítése: A csirkezúzát 6 dl ételízesítős vízben puhára főzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és 4 dkg felolvasztott zsírban megpároljuk. Beletesszük a negyedekbe vágott gombát, a zúzott fokhagymát és fedő alatt addig  főzzük,míg jól levet ereszt, majd rátesszük a rizst is és 10 percig együtt főzzük. Felöntjük a zúza főzőlevével és puhára főzzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zúzát, kizsírozott tálba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott petrezselyemzölddel és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...