Színes tekercs
Hozzávalók (12
darabhoz): 12 salátalevél, 4 evőkanál rizs, 1 evőkanál olaj, 15 dkg borjúhús,
só, bors, pirospaprika, 1 fej hagyma, 1 evőkanál zsír, 2 dl vörösbor, 1
evőkanál kechup, 1 szelet piros húsú paprika.
Elkészítése: A
hagymát megtisztítjuk, apróra vgjuk, a felforrósított zsírban megdinszteljük.
Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk
pirospaprikával, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a bort és addig pároljuk, míg a
hús megpuhul, végül zsírjára sütjük. Kihűtjük és ledaráljuk, a kechuppal
ízesítjük. Az olajat felforrósítjuk, fehéredésig sütjük benne a rizset,
megsózzuk, felöntjük 2 dl vízzel és puhára pároljuk. A megmosott
salátaleveleket konyhai törlőbe tesszük, megnyomkodjuk kissé, hogy puhuljon,
majd mindegyik közepére rizset, húskrémet teszünk és feltekerjük úgy, hogy csak
az egyik oldalán tűrjük be. Ha szükséges fogpiszkálóval megtűzzük.
Paprikakockával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése