Málnakrémleves
Hozzávalók: 1 üveg
(4 dl) málnabefőtt, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál
porcukor, 2 dl telszín, mentalevél.
Elkészítése: A
málnabefőttet egy lábasba töltjük, felforraljuk. Botmixerrel pürésítjük és sűrű
szűrőn átszűrjük, hogy eltávolítsuk a magokat. Visszatesszük a lábasba és újra
felforraljuk, adunk hozzá 2 dl vizet, majd 1 dl tejszínben kikavarjuk a
pudingport és a cukrot és besűrítjük vele a levest. A maradék tejszínt a
porcukorral keményre verjük, tálaláskor egy evőkanálnyit a leves közepébe halmozunk,
mentalevéllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése