Egy kicsit rákattantam a hagymára, bár ez nálam nem ritkaság. Mármint a kattanás... Ezt a receptet egy nagyon kedves ismerősöm (remélem hamarosan családtag!!!) ajándékozta nekem, egy családi receptkönyvben. Megigértem magamnak, hogy a többi receptet is kipróbálom, ez ugyanis nagyon ízlett.
A decemberi Konyhatündérben is szerepel.
Erdélyi hagymás - tejfölös pecsenye
Hozzávalók: 1 kg
marhafelsál, 40 dkg hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál só, 1
mokkáskanál őrölt bors.
Elkészítése: A
húst vékonyan felszeleteljük, egy kicsit kiverjük, besózzuk és forró olajban
szép pirosra sütjük. A hagymát karikára vágjuk, besózzuk és néhány percig állni
hagyjuk a sóban, hogy ropogós maradjon. Ha a pecsenye megsült, kiszedjük és a
zsírba beletesszük a hagymát, de csak annyi időre, amíg átmelegszik, ezalatt
többször megforgatjuk. Amikor a hagyma átforrósodott, ráöntjük a tejfölt és
borssal ízesítjük. A pecsenyét a hagymával körítve tálaljuk.
Tetszik ez a recept! Ki fogom próbálni.
VálaszTörlés