A hagyma dicsérete
A hagymát sokszor hajlamosak vagyunk ízesítőként kezelni, pedig önálló ételként is megállja a helyét. Az utóbbi időben néhány próbálkozásom igazolta, hogy érdemes vele kísérletezni.
Töltött hagyma
Hozzávalók ( 4 személyre): 4 nagyobb hagyma, 50 dkg
csiperkegomba, 15 dkg sonka, 2 evőkanál krémsajt, 2 evőkanál zsír, só, bors, 1 teáskanál
szárított petrezselyemzöld, 1 teáskanál kakukkfű.
Elkészítése: A
hagymát megtisztítjuk és felső harmadát levágjuk, belsejét egy teáskanállal
kiemeljük úgy, hogy 2-3 külső levelet meghagyunk. A kivágott részeket apróra
vágjuk, a felolvasztott zsírban megpároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott,
felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk. Levesszük
a fedőt, beletesszük a petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet, újabb 10 percig
pároljuk, majd levesszük a tűzről. Amikor langyosra hűlt, egyharmadát
aprítógépbe tesszük a feldarabolt sonkával együtt és alaposan összeaprítjuk.
Belekeverjük a krémsajtot is, majd a kivájt hagymákba töltjük. A hagymákat
kivajazott tűzállótálba tesszük és alufóliával lefedve 45 percig pároljuk. Az első
15 perc letelte után kevés vizet öntünk alája, nehogy odaégjen. Az elkészült
hagymát párolt gombával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése