Hagyma a pizzán?
Naná!!! Nálam az is belefér. És, hogy finomabb legyen, megspékelem egy kis fokhagymával.
Magyaros pizza
Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg
liszt, 1 teáskanál só, 1 evőkanál szárított oregánó, 1 mokkáskanál őrölt bors,
2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 3 dl langyos víz, 2 evőkanál zsír.
A tetejére: 30 dkg húsos szalonna, 8 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma,
20 dkg juhtúró, 4 dl tejföl.
Elkészítése: A lisztet
tálba szitáljuk. Az élesztőt kevés langyos vízzel és a cukorral felfuttatjuk,
majd a liszbe készített mélyedésbe töltjük és 15 percig hagyjuk dolgozni.
Ezután a víz hozzáadásával közepes keménységű tésztát dagasztunk, a végén
beledagasztjuk a sót, a borsot, az oregánót és a zsírt is. Lefedve, langyos
helyen 45 percig kelesztjük. Ha megkelt, újra átgyúrjuk és két részre osztjuk.
Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe
helyezzük. Jó vastagon megkenjük a zúzott fokhagymával ízesített tejföllel,
rámorzsoljuk a juhtúró felét. A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk,
zsírjában megdinszteljük a hagymát. Ennek a felét isegyenletesen elosztjuk a
tészta tetején, majd forró sütőben 25-30 percig sütjük. A tészta másik felével
is ugyanígy járunk el. Fogyasztás előtt jól meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése