2018. május 23., szerda

Töltött karalábé



A töltött karalábé zsenge nyár eleji karalábéból az igazi. Miért ne társítanánk a nyár másik slágerével, a lecsóval? Aki megpróbálja, nem bánja meg, nagyon finom!

Töltött karalábé

 


Hozzávalók 2 személyre: 4 közepes méretű zsenge karalábé, 25 dkg darált hús, 6 dkg rizs, 4 szelet szalonna, 1 fej hagyma, 1 zöld paprika, 1 piros paprika, 2 dl húsleves, 3 dl paradicsomlé, só, bors, 1 tojás.
Elkészítése:
1. A szalonnát bevagdossuk, és egy lábasban megsütjük, majd kivesszük egy tányérra.
2. A visszamaradó zsírban megdinszteljük a megtisztított, apróra vágott hagymát.
3. Hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, feldarabolt paprikát is.
4. A karalábét meghámozzuk és egy jó erős mokkáskanállal üreget vájunk bele. A kivájt törmeléket a lecsóhoz adjuk.
5. Az üregekbe töltjük a rizzsel, tojással eldolgozott, sóval, borssal ízesített darált húst. A maradékból gombócokat formálunk.
6. A töltött karalábékat és a gombócokat beletesszük a lábasba, felöntjük a levessel és a paradicsomlével, mérsékelt tűzön 45 perc alatt megfőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...