A töltött karalábé zsenge nyár eleji karalábéból az igazi.
Miért ne társítanánk a nyár másik slágerével, a lecsóval? Aki megpróbálja, nem
bánja meg, nagyon finom!
Töltött karalábé
Hozzávalók 2 személyre: 4 közepes méretű zsenge karalábé, 25
dkg darált hús, 6 dkg rizs, 4 szelet szalonna, 1 fej hagyma, 1 zöld paprika, 1
piros paprika, 2 dl húsleves, 3 dl paradicsomlé, só, bors, 1 tojás.
Elkészítése:
1. A szalonnát bevagdossuk, és egy lábasban megsütjük, majd
kivesszük egy tányérra.
2. A visszamaradó zsírban megdinszteljük a megtisztított,
apróra vágott hagymát.
3. Hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, feldarabolt paprikát
is.
4. A karalábét meghámozzuk és egy jó erős mokkáskanállal
üreget vájunk bele. A kivájt törmeléket a lecsóhoz adjuk.
5. Az üregekbe töltjük a rizzsel, tojással eldolgozott,
sóval, borssal ízesített darált húst. A maradékból gombócokat formálunk.
6. A töltött karalábékat és a gombócokat beletesszük a
lábasba, felöntjük a levessel és a paradicsomlével, mérsékelt tűzön 45 perc
alatt megfőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése