2021. március 8., hétfő

Zöldfűszeres húsgombócleves

 A zöldfűszerek teljesen más perspektívába helyezhetik az ételeinket. Üde színük kellemes színfoltja lehet a konyhánknak is, elég egy naposabb ablakpárkány ahol sokáig tarthatjuk a nagyáruházakban kapható cserepes növényeket. A leggyakrabban használt petrezselyemzöld sokáig friss marad ha befőttesüvegbe állítjuk a csokrot, vizet töltünk alá és a hútészekrénybe állítjuk. minden étel zamatosabb, üdébb lesz tőle.

Zöldfűszeres húsgombócleves



Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sertés darált hús, 10 dkg rizs, só, bors,1 tijás, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál apróra vágott oreganó, 1 teáskanál apróra vágott bazsalikom (szárított, morzsolt változatot is használhatunk), 3 dl paradicsomlé.

Elkészítése: A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét megtisztítjuk és nagyon apró kockákra vágjuk, majd annyi sós vízben amennyi jól ellepi, feltesszük főni. 15 percig főzzük, majd felöntjük 2l vízzel és újraforraljuk.  A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a zöldfűszereket, sót, borsot és a tojást, majd jól összedolgozzuk. Diónyi gombócokat formálunk a masszából, vizes kézzel és a fövő levesbe rakjuk. Mérsékelt hőfokon 35 percig főzzük. Közben megkóstoljuk, ha szükséges utánasózunk. Végül felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...