Tökkockás spagettimártás
Az ősz ajándékai mindig is kedvemre valók voltak A főzőtök eléggé népszerű volt a családban. Nemrég felfedeztem egy ottfelejtett darabot a kamrában, nosza értelmet adtam a létezésének.
Tökkockás spagettimártás
Hozzávalók 4
személyre: 45 dkg spagetti, 1 közepes méretű főzőtök, 1 fej hagyma, 1 paprika,
só, bors, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál olaj,1 pohár paradicsomlé.
Elkészítése: A
hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és
forró olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a kicsumázott, kockára vágott
paprikát, lepirítjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára
pároljuk. Amikor már majdnem kész van, hozzáadjuk a megtisztított, kikapart,
kockára vágott tök felét. Addig pároljuk fedő alatt, amíg minden megpuhul.
Ekkor levesszük a tűzről és összeturmixoljuk, majd visszatesszük a lángra,
sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a paradicsomlevet, beletesszük a megmaradt tököt
és addig forraljuk, amíg a tök megpuhul. A spagettit lobogó sós vízbe tesszük,
beleöntjük az olívaolajat és 10 percig főzzük. Lezárjuk a lángot, lefedjük,
hagyjuk 10 percig állni, majd leszúrjük. A mártással meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése