2012. május 28., hétfő


Sült - zöldség krémleves
Eljött a nyár, bár erre mifelénk leginkább az esős arcát mutatja. Mégis nyárias a hangulat a konyhában is és az újdonságok gyakran előfordulnak. Egy érdekes levessel próbálkoztam, ami meghozta a várt eredményt: új, furcsa, érdekez ízeket!
Sült-zöldség krémleves
Hozzávalók (4 adaghoz): 1-1 piros és sárga paprika, 1 padlizsán, 1 teáskanál olívaolaj, 5 nagyobb paradicsom, 1 uborka, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 5 dl zöldségleves, 1 evőkanál ecet, só, bors, bazsalikom.
Elkészítése: A paprikákat félbe vágjuk, kimagozzuk, majd a héjával felfelé egy sütőlapra tesszük. A padlizsánt meghámozzuk, karikára vágjuk majd megkenjük az olajjal és a paprika mellé tesszük. Előmelegített sütőben, grill fokozaton kb. 10 percig sütjük. Ha kész, a paprikát tányérba tesszük, meghintjük sóval, és lefedve hagyjuk kihűlni. A paradicsomot leforrázzuk, majd leszedjük a héját. Az uborkát meghámozzuk, feldaraboljuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A paprikának lehúzzuk a héját. A feldarabolt zöldségeket összekeverjük a levessel és az ecettel, majd bormixerrel pürésítjük. A sült padlizsánból négy karikát félreteszünk, a többit feldaraboljuk és a leveses tányérokban elosztjuk. Rámerjük a kihűlt levest, a padlizsánkarikákat a tetejére tesszük. Apróra vágott bazsalikommal megszórva tálaljuk. Kukoricapelyhet is kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...